Una APP per analitzar si un text té bona o mala baba i machine learning per preveure compres

Una APP per analitzar si un text té bona o mala baba i machine learning per preveure compres
15/11/2016 Espai 70
Trademetrics 2016 a la Universitat Politècnica de València

L’eina SentiStrenght, que ajuda a analitzar si els textos s’han escrit amb sentiment positiu o negatiu, és un dels programes presentats durant Trademetrics’2016, un congrés internacional sobre el desenvolupament de la cibermetría, tant en l’àmbit acadèmic com en l’empresarial, celebrat en la Universitat Politècnica de València.

SentiStrenght és capaç d’analitzar 16.000 textos per segon en 14 idiomes i la seua precisió és parangonable a la humana quan el llenguatge és l’anglès i no intervé el sarcasme. De fet, la ironia és, per a Mike Thelwall, pare d’aquest programa gratuït i professor de la Universitat de Wolverhampton, el principal desafiament del programa.

Per la seua banda, Jorge Ramos, ha detallat com Zalando, tenda en línia de moda i calçat, analitza el que els seus usuaris compren, i el que Zalando ha de comprar. A més, ha explicat que Zalando segmenta l’audiència i alimenta amb aquestes dades els algorismes de la seua analítica predictiva.

Durante l’encontre, el director de màrqueting de Majestic, Dixon Jones, ha descrit com la seua empresa inspecciona i mapea Internet fins a crear la major base de dades comercial d’intel·ligència d’enllaços del món. Els seus reptes són ara, en les seues pròpies paraules, “categoritzar, agrupar i definir temes a escala massiva”; la seua tècnica, l’anàlisi dels enllaços de les pàgines web per avaluar quina fortalesa tenen eixes pàgines.

Trademetrics és una trobada mundial que persegueix la generació de sinergies en l’ús d’indicadors, tècniques, processos o aplicacions específiques amb l’objectiu últim d’optimitzar les possibilitats de negoci i millorar la vida de la ciutadania. Experts d’empresa en àrees com el Big Data, Big Content, màrqueting o mètriques web, al costat d’investigadors de l’acadèmia, han compartit coneixements sobre la situació actual i l’impacte en l’empresa d’esta àrea de coneixement durant l’encontre.

0 Comentarios

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*