Les xarxes 5G multiplicaran les connexions entre persones i objectes

Les xarxes 5G multiplicaran les connexions entre persones i objectes
29/09/2016 Espai 70

La següent generació de xarxes de comunicacions multiplicarà les connexions entre persones i objectes. Les 5G donaràn connectivitat tant als més de 7.000 milions d’habitants del planeta com a set bilions de dispositius.
Les tecnologies 5G i les seues futures aplicacions en els sectors productius han centrat el contingut de la jornada “Comunicacions 5G: reptes i oportunitats en sectors claus” que organitzada per AMETIC i 5TONIC, el primer laboratori d’excel·lència 5G d’Espanya, s’ha celebrat este dijous a la seu de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació.

Jornada 5G a MadridDurant la trobada, s’ha recordat que la Comissió Europea ja va exposar en el seu manifest sobre la següent generació de xarxes de comunicacions, els possibles casos d’ús de les 5G en sectors com salut, transport, automoció, banca o seguretat.

“Les tecnologies 5G suposaran un canvi espectacular tant en el dia a dia de les persones com en els negocis i empreses de tots els sectors de l’economia”, ha assenyalat José Manuel de Riva, president d’AMETIC, una associació compromesa amb la transformació digital. De Riva ha afegit: “Els països que inverteixen a incorporar les TIC en els seus sectors productius progressen a un millor ritme que els altres. Les tecnologies 5G contribuiràn de manera decisiva a la incorporació de les menudes i mitjanes empreses als ecosistemes digitals i a l’aparició de nous serveis i models de negocis”.

Per a David del Val, Chairman de 5TONIC i CEO de Telefònica R+D, “amb 5G les xarxes mòbils inicien per primera vegada un camí evolutiu amb múltiples propòsits” com la gestió eficient de la cobertura o l’augment d’ample de banda per permetre alguns nous serveis. “Estos camins de vegades no conflueixen, pel que va a resultar clau determinar molt bé quines necessitats dels nostres clients tenim més necessitat de cobrir nosaltres”, ha aclarat David del Val.

Per la seua banda, José Antonio López, Conseller Delegat d’Ericsson Espanya, ha assegurat que“5G presenta una oportunitat sense precedents perquè Europa recupere el lideratge tecnològic”.

Durant la jornada, s’han destacat els reptes tecnològics i de R+D+i que suposen les 5G en un context en el qual les grans empreses a nivell mundial ja s’estan posicionant per aprofitar les oportunitats que provocaran a mitjà termini el 5G i la transformació digital dels sectors productius. La transformació digital ha aconseguit grans assoliments als darrers anys: Smart Cities i desenvolupament urbà, Internet 3D, Ciberseguretat o Indústria 4.0 i aplicació de tecnologia a sectors com a turisme, agroalimentació o automoció.

0 Comentarios

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*