El vídeo 360 conquesta les pantalles

El vídeo 360 conquesta les pantalles
13/09/2016 Espai 70

La banda malaguenya Drymartina o el raper Foyone són alguns dels exemples més “sonats”, però els preus cada vegada més assequibles estan popularitzant ràpidament els vídeos i els càmeres de 360 graus.

Estos vídeos es reconeixen per contenir un cursor per accedir al 360º en una cantonada (dreta en el cas de Facebook i esquerra per Youtube) i, encara que es poden visualitzar en l’ordinador i moure’s per ells amb el ratolí, l’experiència és molt més natural des del mòbil.

Els dispositius 360 graus són capaços de capturar una vista horitzontal completa al voltant de l’objectiu a partir vídeos esfèrics. Segons el dispositiu i l’objectiu es pot obtenir un clip amb dues esferes que cobreixen un angle de 180º cadascuna (360º en total) o una única esfera que cobreix 235º (i deixa una zona negra en el vídeo de 360 graus final). Amb este material esfèric, durant el processament, es realitza una conversió a vídeo pla en un procés denominat “cosit” o stitch en el qual es perd  nitidesa (resolució).

Realment, les càmeres de 360 graus només capten vistes horitzontals, per gravar imatges cap amunt i cap a baix com les d’este vídeo també és necessària una càmera que prenga imatges esfèriques de 360 x 180 graus.

Foyone estrena el primer video 360º del rap hecho en español

Les principals variacions entre els diferents models de càmeres de 360 graus que hi ha actualment al mercat són la resolució a la qual es prenen les fotos i videos,  l’autonomia que tenen (durada de la bateria), la connectivitat sense fil de curt abast que aconsegueixen (com la que s’usa per al pagament amb targeta sense contacte), el pes i, sobretot, el preu.

Si esta última variable és determinant, sempre es pot agafar el mòbil, fer una fotografia panorámica, estàtica però, i pujar-la en 360 graus al Facebook.

Esta xarxa, com també Youtube, suporta vídeos de 360 graus però cal pujar les imatges acompanyades de les metadades específiques (la informació necessària perquè el material es processe com a arxiu 360 graus) i prendre-s’ho amb calma perquè el procés pot tardar.

0 Comentarios

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*