El Simposi Internacional ‘Personal, Indoor and Mobile Radio Communications’ converteix València en la capital mundial de la investigació sobre les xarxes de comunicació mòbils

El Simposi Internacional ‘Personal, Indoor and Mobile Radio Communications’ converteix València en la capital mundial de la investigació sobre les xarxes de comunicació mòbils
05/09/2016 espai70

Comunicacions mòbils 5G, l’internet de les coses sense fil, la comunicació entre vehicles i màquines i el desenvolupament de nous dispositius mèdics basats en l’ús de la tecnologia 5G són alguns dels temes que s’aborden aquests dies a València durant el Simposi Internacional Personal, Indoor and Mobile Radio Communications (PIMRC 2016). PIMRC 2016 acollirà també la presentació dels últims projectes impulsats a nivell internacional per millorar tant la velocitat de descàrrega com la connectivitat dels usuaris, així com sobre reptes de futur per a la distribució multimèdia, el desenvolupament de wearables mitjançant tecnologia 5G i els primers avanços sobre wireless internet of things. La 5G permetrà que tot estiga connectat inalámbricamente, que qualsevol dispositiu electrònic estiga unit a través de la ràdio i oferirà velocitats de descàrrega garantida a l’usuari final de 100 Mb/s i màxims de fins a 20Gb/s.

Després de les últimes edicions celebrades a Hong Kong, Washington i Londres, més de 600 experts internacionals analitzen fins dimecres 7 de setembre al Palau de Congressos de València el desenvolupament de la tecnologia 5G en un esdeveniment coorganitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Inauguració_simposio_mòbil

El programa inclou ponències científiques i un àrea d’exposició en la qual participaran les empreses internacionals més destacades del sector de les comunicacions mòbils, com National Instruments, Samsung, Huawei, Vodafone, Aire Networks, Rhode and Schwarz, Apple, Ephoox, al costat del projecte mmMagic i les editorials Springer i River. Al seu torn, durant el simposi, tindran lloc diferents demostracions pioneres de tecnologia 5G.

Entre els ponents destaca la participació de Peiying Zhu, directora de recerca de xarxes 5G Huawei R+D a Canadà; Joseph Paradiso, del MIT Mitjana Lab de Boston; Erik Luther, director de desenvolupament de producte 5G de National Instruments (Texas); Mabel Pous, directora de noves tecnologies de Vodafone R+D en el Regne Unit; Javier Gozálvez, professor de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i president del IEEE Vehicular Technology Communications; i Prokar Dasgupta, investigador del Guy’s Hospital-King’s College London, que exposarà els avanços en telecirurgía assistida sense fil.

En l’actualitat, l’evolució de les xarxes fins a la cinquena generació està iniciant la fase d’especificació d’estàndards. El primer pas va ser identificar les noves necessitats de comunicacions mòbils en vehicles, màquines, dispositius mèdics, realitat virtual, trens d’alta velocitat i moltes altres aplicacions. Posteriorment, es van analitzar les tecnologies de radiofreqüència que podrien respondre a aquestes necessitats. La recerca sobre tecnologia 5G se centra ara mateix en l’ús de noves bandes de freqüència per sobre de 6 GHz, la virtualització de les xarxes -que cada vegada tindran menys hardware distribuït, simplificant els equips de radiofreqüència al carrer-, i la integració de la xarxa mòbil en la comunicació entre màquines i entre vehicles.

“A partir de l’any que ve”, segons anticipa Narcís Cardona, sotsdirector de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM-UPV) i coorganizador del PIMRC 2016, “s’aprovaran ja les primeres versions de l’estàndard 5G, que estarà acabat en 2020. No obstant això, s’espera que les primeres proves en xarxes comercials es duguin a terme en 2018”.

Més informació: http://www.ieee-pimrc.org/

0 Comentarios

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*